WhoMadeWho, Emma Acs og otte singer/songwritere gæster SPOT
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Mandag | 18/04-2011 | Af Stefan Rasmussen

WhoMadeWho, Emma Acs og otte singer/songwritere gæster SPOT

WhoMadeWho - hviler ud for at være HELT friske til SPOT Festival.
WhoMadeWho - hviler ud for at være HELT friske til SPOT Festival.

Så er SPOT Festival snart i hus med årets program, der tæller over 100 navne. Men før det hele ligger klart, er der endnu tid til et navne-slip, der byder på supertight klubrock,  orientalsk bubblegum-pop og en masse singer/songwriter-musik.

Det københavnske trio WhoMadeWho udgiver 25. april pladen "Knee Deep" på det velrenommerede tyske label Kompakt. Who Made Who har gennem de seneste år været et af de flittigst turnerede danske bands i udlandet, hvor bandet har opbygget sig en stor fanskare i en lang række europæiske byer. Desuden har trioen turneret i Australien, USA og Sydamerika og har optrådt med forskellige navne som Daft Punk, Crystal Castles, Franz Ferdinand og mange flere.

Med andre ord er det et voldsomt rutineret band, der optræder på dette års SPOT Festival. De vil med garanti få selv de mest stivbenede til at løsne op i leddene med deres gode rockmelodier, supertighte funk, dunkende beats og dansable disco.

Emma Acs - orientalsk champagne boblegummi pop
Emma Acs - orientalsk champagne boblegummi pop

Også Emma Acs besøger dette års SPOT. Hun debuterede for ganske nyligt med sin plade ”Champagne”, og bobler og fest er der da også masser af i hendes univers. Spørger man Emma Acs selv beskriver hun sin musik som ”orientalsk bubblegum pop”: en opdigtet genre kendetegnet med stram akustisk guitar, overforbrug af percussion og et væld af strengeinstrumenter som mandolin, sitar og 12-strenget guitar. Den 19-årige kunstner har mange strenge at spille på!

Sanger-sangskrivere på SPOT
Johnny Cash? Nej, men Ashig Qurban - Irans svar på The Man in Black! Ashig Qurban spiller rå, skramlet og uforfalsket azerbaidjansk folkemusik. Han synger og digter som en folkets mand, der fortæller om glæde, sorg, krig, mod og kærlighed. Med saz'en højt under armen og sit coole og ærlige udtryk kan man godt forstå sammenligningen med den amerikanske countrystjerne. Ashiq Qurban gæster Aarhus for anden gang og er bestemt et ”must see” til årets SPOT.

Ashig Qurban er del af SPOT Festivalens særlige singer/songwriter-scene, som i år præsenterer otte navne af vidt forskellig nationalitet, stil etc. Et andet af dem er den unge  kunstner Xander.  Xander er ikke blot et frisk pust på den danske musikscene, men en sjældent begavet sangskriver, tekstforfatter og producer. Musikken spænder over flere musikalske genrer, med den gode sang i centrum.

Derudover kan man som del af sanger-sangskriver-programmet opleve danske Elou Elan, Il Tempo Gigante, The New Spring og Ida Wenøe samt islandske Helgi Jonsson og svenske Anna von Hausswolff.

SPOT ON DENMARK