BlueSPOT: Et stort City Clash
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Fredag | 29/04-2011 | Af Moses O. Luxhøj

BlueSPOT: Et stort City Clash

BlueSPOT i aarhusianske Skolegade 26. maj - oplev musik fra Aalborg, Herning, Aarhus, Horsens, Odense, København, Sangkøbing og Bremen på én og samme aften.

Gennem tiderne har der altid foregået en rivalisering på den musikalske front – de danske byer imellem. De forskellige byer er ikke sene til at fremhæve lokale helte og deres tilhørsforhold, så snart de har fået den mindste opmærksomhed på den nationale scene. BlueSPOT sætter denne rivalisering på spidsen, og går i al sin enkelhed ud på, at give byerne en fælles platform, hvor de kan præsentere den kæmpe mængde af musikalsk talent der eksisterer ude i de danske byer - deraf undertitlen City Clash.

BlueSPOT er en minifestival/gadefest med fokus på dansk undergrundsmusik, som på SPOT åbningsdagen torsdag 26. maj  vil forvandle Skolegade i Aarhus til en slagmark og et sandt festmekka.

Seks danske byer
Her vil seks forskellige arrangører fra seks forskellige byer indtage hver deres bar, og for én enkelt aften forsøge at give publikum en oplevelse af, hvordan man fester og går til koncert i de pågældende byer. Det er sjældent man både kan opleve Aalborg, Herning, Aarhus, Horsens, Odense og København på én aften.

Plus Sangkøbing – og Bremen
Desuden er byen Sangkøbing med på aftenens musikalske landkort – singer/songwriternes helt egen scene denne aften. Lige som talenter fra Nordtyske Bremen vil kunne opleves. Du kan således tage på musikalsk udforskning i Danmark – og omegn!

Der er gratis adgang til BlueSPOT, og det giver dig mulighed for at opleve over 30 forskellige koncerter med nogle af de bedste musikalske talenter, som Danmark har at byde på anno 2011. Der er således ingen undskyldning for ikke at tage del i festen og bakke op om din hjemby eller feste med nye bekendtskaber.

BlueSPOT – City Clash er blevet til i samarbejde mellem SPOT Festival/ROSA, Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere (ORA), Underground Music Awards (UMA) og Royal Beer.

De deltagende arrangører og bands
Som repræsentanter for de forskellige byer, er der blevet nøje håndplukket arrangører fra seks forskellige byer, som alle har stor erfaring med undergrundsmusik og de musikalske talenter i de pågældende byer.

Det drejer sig om UMA, ORA, Rocktraum, Kansas City, Rytmisk Musik Netværk Horsens, MONO, Rock Århus samt Rytmisk Musik Herning. Det er deres opgave, at præsentere byerne, fra den bedste side og vise hvad de musikalsk set har at byde på. Arrangørerne medbringer derfor nogle af de bedste lokale bands, men har derudover fuldstændig frie rammer, i forsøget på at skabe den bedste fest og stemning. Og så er undergrunden i Bremen altså repræsenteret – det sker via Viertelfest.

Wrong Side Of Vegas - et af +30 indslag i BlueSPOTs City Clash.
Wrong Side Of Vegas - et af +30 indslag i BlueSPOTs City Clash.

Listen over optrædende bands er lang, og tæller blandt andet karrierekanon-finalisterne The Eclectic Moniker, Roskilde-aktuelle Bottled In England, albumaktuelle Wrong Side Of Vegas samt Gunn, der har været opvarmningsband for Kashmir i forbindelse med Tak Rock!-kampagnen. Derudover er der en lang række spændende bands på plakaten, og der er derfor garanti for forrygende underholdning på alle de involverede barer i Skolegade.

Øvrig information om BlueSPOT
Du kan læse mere om arrangementet, de enkelte arrangører og byer, de deltagende barer og værtshuse, samt alle de optrædende bands til BlueSPOT her.

SPOT ON DENMARK