SPOT Festivalen slipper de første seks navne
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Torsdag | 10/02-2011 | Af Stefan Rasmussen

SPOT Festivalen slipper de første seks navne

På vej til øveren inden SPOT: The Malpractice
På vej til øveren inden SPOT: The Malpractice

SPOT-debut til The Malpractice, Iceage, Dad Rocks!, Asbjorn And The Strange Ears, Thulebasen, og Some Speak of the Future – musik der peger i alle retninger.

Så ruller karavanen og SPOT smider de første seks lækkerbiskener. Alle er de SPOT-debutanter, men ellers er de meget forskellige. Dermed lover festivalen – der foregår 27.- 28. maj - endnu engang et varieret program, når der blæses op for punk, fremtidsrock, svævende elektronica, kælen popsmadder, melankolsk indie og folk-pop.

Punkbandet Iceage har været på alles læber og i alles ører siden de debuterede med albummet ”New Brigade” i januar i år. Dette album blev taget imod med jubelskrig og stjernedrys de fleste steder i pressen, da de unge københavnerdrenge med pladen indvarsler en ny tid for dansk punk.

Det aarhusianske orkester The Malpractice melder også deres ankomst. Bandet er Johannes Gammelbys solo-med-venner-projekt. Det uomgængelige multitalent Gammelby har tidligere været maestro i Strumm og I Am Bones og spiller ved siden af det neo-grungede soloprojekt i Beta Satan.

Blandt de mere ubeskrevne blade finder man Asbjorn And The Strange Ears, der består af den purunge, men utroligt selvsikre indietronica-kunstner Asbjørn Toftdahl. Endnu et fint bekendtskab er der at gøre med Some Speak of the Future, hvis melankolske vokalharmonier fra frontfigurerne Lauritz Carlsen og Astrid Myrup går lige i hjertet.

Thulebasen - forførende fremtidsrock
Thulebasen - forførende fremtidsrock

I en helt anden verden befinder Thulebasen (billedet) sig. Den anmelderroste trio spiller ambitiøs, avantgardistisk fremtidsrock, der samtidig formår at forføre publikum med fængende popmelodier. Endelig lægger den karismatiske islænding Snævar Njáll Albertsson a.k.a Dad Rocks! også vejen forbi årets SPOT med sin akustiske folk-pop.

SPOT ON DENMARK