ANMELDELSE: Emma Acs : Spot Festival, Ridehuset, Aarhus
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Tirsdag | 30/11-1999 | Af Kristian Pedersen/GAFFA

ANMELDELSE: Emma Acs : Spot Festival, Ridehuset, Aarhus

Skæv og festlig pop

I sin glitrende kjole, minimale cowboyshorts og med sit knaldrøde hår gik Emma Acs ind på Ridehusets scene og lignede en pige, der ville underholde. Og bevæbnet med tambourin og sin særegne, skæve, forvrængede vokal forløste hun festen i den gamle tætpakkede staldbygning. 

Sammen med sit seks mand store band "The Inbred Family" har den 19-årige Emma Acs godt med medvind. Bandet har spillet sammen i et års tid og blev allerede først på året spået en stor fremtid i krystalkugler hos både GAFFA og Soundvenue. Debutskiven "Champagne" er netop udkommet til pæne lovprisninger, og flere numre spilles masivt hos både DR's P4 og P3. Og fra scenen udstråler samtlige da også stor spillelyst og selvtillid og levner rigeligt plads til leg. 

De fleste numre er tempofyldte, let tilgængelige og de radiovenlige tre minutter. Naturligt båret af føromtalte let-genkendelige ung-pige vokal, og funderet på en bund af strengeinstrumenter.

Vi er ubetinget i den poppede afdeling, men undgår fornemt det ligegyldigt sukkersøde. De skæve melodier henter inspiration fra store dele af det sidste halve århundrede, specielt 60'erne, som når guitarerne stikker af det fra forventede, og føjer psykeliske flader til det polerede.

Man kan med rette hævde, at Emma Acs og bandet i nogen grad udfordrer og leger mere med hinanden, end de gør med deres publikum, og en højere grad af nærvær og intensitet ville uden tvivl pynte. Men når det er sagt, så er Emma Acs særdeles behagelig lytning, og med "The Inbred Family" føres udtrykket endda videre end på den ellers fine debutskive.

4/6

Skrevet af Kristian Pedersen/GAFFA

SPOT ON DENMARK