ANMELDELSE: The New Spring
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
L�rdag | 28/05-2011 | Af Rebecca Thuesen/Gaffa

ANMELDELSE: The New Spring

Sødmefyldt og charmerende

Bastian Kallesøe har indenfor det sidste års tid debutteret både med bandet Shout Wellington Air Force, hvor han er frontmand, og med soloprojektet The New Spring. Det er med sidstnævnte kasket på, han i aften står på Lille Sals scene, og det gør han rigtig godt. Den selvbetitlede debut udkom i marts, så det er naturligvis det vi får at høre fra.

Det er skrøbelig singer/songwriter-poesi, kun med hjælp fra en akustisk guitar, og Kallesøes fine falset-vokal. Han har et udtalt talent for klassisk fingerspil, og numrene udfolder sig med nydelige finurligheder og en ydmyghed, der lader materialet tale for sig selv.

Klare forårsfornemmelser
Som navnet antyder, bærer musikken et klart præg af forår. Enkle temaer som liv og død, kærlighed og sorg, hensætter publikum til en nærmest meditativ tilstand, kun afbrudt af larmende bifald mellem numrene. Salen er stort set fyldt op, men alligevel sidder man med fornemmelsen af at være helt alene, på en rigtig god måde.

The New Spring er den type musik, man sætter på, mens man læser en god bog, eller sidder i sin vindueskarm og kigger ud på livet. Ikke fordi musikken mangler substans eller udfordringer, men fordi det giver en følelse af ro. Alt for ofte kan jeg sidde og blive irriteret på enkel musik, fordi det så nemt bliver ensformigt og kedeligt, men det hopper Kallesøe elegant over.

Desværre varer sættet kun en halv time, og det på minuttet. Egentlig ville han gerne have spillet en sang mere, men han blev, under publikums protester, bedt om at overholde tidsrammen.

Det er ærgeligt, for sættet føles dermed ikke helt færdigt. Til gengæld sikrer det, at jeg bestemt vil forsøge at fange The New Spring, næste gang han er i byen. Jeg er under ingen omstændigheder færdig med at udforske hans skønne univers, og selvom han selv er tydelig overrasket over, at kunne fylde salen op, og er bettutet over at modtage et stående bifald, er jeg ganske sikker på, at der er potentiale for mange og større koncerter fra hans side i fremtiden.

4/6

Skrevet af Rebecca Thuesen/Gaffa

SPOT ON DENMARK