Spot på spanden - skraldespandskunst!
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
L�rdag | 28/05-2011 | Af Katrine Pihl-Andersen

Spot på spanden - skraldespandskunst!

Foto: David Castro
Foto: David Castro

Du har nok bemærket, at SPOT forsøger sig med dåseøl frem for fadøl i år. Men har du set de kunstneriske returpantsstativer?

Da SPOT besluttede sig for at satse mere på dåseøl, måtte de naturligvis også anskaffe sig et retursystem. Da de så de ti, grimme stativer, følte de sig ærligt talt lidt på spanden. Hvordan søren skulle de gøre sig bemærkelsesværdige?

Kunst var løsningen. Derfor udskrev I DO ART i samarbejde med SPOT en konkurrence, som gik ud på at udsmykke returpantstativerne bedst muligt. Vi har netop mødt Louise From, der om blev konkurrencens vinder.

- De havde vist fået ret mange gode forslag, så jeg er glad for, at SPOT har udvalgt min idé, fortæller den smilende kunstner.

Louise har lavet en kollage til de mange spande, som nu også fungerer som kunstværk. Hun er på hjemmebane, eftersom hun studerer på fjerde år på Kolding Designskoles grafiske linie.

- Jeg havde en masse sjove idéer, som ikke kunne lade sig gøre, og jeg var lige ved at give op. Men jeg endte alligevel med at sende en kollage ind i sidste sekund. De umulige idéer var blandt andet noget med en projektor, men det kunne ikke lade sig gøre, når der skulle laves så mange skraldespande, fortæller hun.

Hendes kollager er ofte farverige og poppede, men denne gang havde hun lyst til at lave det modsatte.

- Den har ikke direkte noget med SPOT at gøre – der er ikke så meget tankevirksomhed eller symbolisme i mine kollager – men jeg synes, at denne her passede meget godt, fordi den er lidt rock’n’roll.

SPOT fandt en glimrende løsning på det kedelige problem. Og Louise fik en billet. Men måske skulle man overveje også at gøre noget ved de blå skraldesække næste år?

Foto: David Castro
Foto: David Castro

 

Katrine Pihl-Andersen

SPOT ON DENMARK