Interview: Alcoholic Faith Mission
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
L�rdag | 28/05-2011 | Af Hr. Vagner

Interview: Alcoholic Faith Mission

Foto: Michael Ersted
Foto: Michael Ersted

Tager man Neil Young, Cat Power, Papa Bue og tilsætter denne blanding et elektronisk lydspor – a la Baths – har man muligvis en definition af Alcoholic Faith Missions lydunivers. De nævnes i hvert fald som inspirationskilder af Morten, Sune, Kristine og Thorben; 2/3 af bandet, som kan høres lørdag aften på Store Scene på SPOT. Det skal naturligvis tages med et gran salt, men der er under alle omstændigheder tale om et dansk band på vej mod stjernerne, i rasende tempo. Enjoy!

Alcoholic Faith Mission – det er da et navn der er til at forholde sig til! Hvordan er det opstået?

Thorben: Sune og jeg bor på et tidspunkt i USA – i New York – og går rundt i Brooklyn, og så kommer vi på et tidspunkt forbi den her kirke, der hedder Apostolic Faith Mission. Vi har begge alkoholisme tæt inde på livet i vores familier, og kom til at tænke på at alkohol er for alkoholikeren, hvad religion er for den religiøse. Vi syntes det var et lidt finurligt navn – og et eller andet sted også lidt morsomt. Så fik vi lavet en plade, og et eller andet sted virkede det lidt omsonst at skulle finde på et nyt navn. Og vi kunne jo meget godt lide det, så…

Kristine og Thorben fra Alcoholic Faith Mission. Foto: Michael Ersted
Kristine og Thorben fra Alcoholic Faith Mission. Foto: Michael Ersted
Hvem er Jeres publikum?

Kristine: Det er sjovt, vi har oplevet – især i Tyskland – at der kommer sådan nogle… lidt midaldrende mænd (det indskydes hurtigt fra de andre band-medlemmer at der ikke kun kommer midaldrende mænd, red.).

Thorben: Det er rigtigt nok – folk der selv har spillet musik i deres unge dage, typen der var vild med Led Zeppelin osv. kan også godt lide os – de kan finde et eller andet i vores lydbillede, fordi vi prøver lidt forskellige ting.

Sune: Vi udfordrer lidt lytteren… Bilder vi os ind (smiler).

I er etableret i 2006, og har allerede en håndfuld albums i bagagen. I er anmelderroste og festival-efterspurgte både i Danmark og udlandet. Hvor er I på vej hen?

Thorben: Der har jo været forskellige brydningspunkter, bl.a. da vi udgav vores anden plade i  2009 begyndte vi at turnere rigtig meget – i Tyskland især. Og vi røg ind i et blog-univers; pludselig blev der skrevet rigtig meget om os.

Sune: Ja, i løbet af to-tre uger var der omkring 8000 blogs eller der omkring. Da begyndte vi at blive interessante på den internationale scene, og så begyndte vi at gå den vej.

Thorben: Det er sjovt – Kristine og jeg præsterede begge to at blive genkendt på gaden i Canada. Uden at have været der før! Vi har fået at vide at vi er super-fede, og det er jo fedt, men også lidt weird, for der er ikke en kæft der kender os herhjemme. Så der er helt klart et marked derovre .

Kristine : Så svaret på spørgsmålet er at vi gerne vil videre ud ad den tangent – det skal vi prøve af. Som sagt oplever vi at der er et marked i USA og i Canada – og det er superfedt!

Thorben: Og langsomt begynder det jo også herhjemme. Vores manager siden 2009 sagde, at vi nok skulle glemme Danmark til at starte med, og fokusere på udlandet. Det har vi så gjort, og det har jo givet pote. Nu skal vi så spille på vores første officielle SPOT i år – og Roskilde. Det har vi fand’me både håbet og ventet på, det er jo som at komme på landsholdet!

Alcoholic Faith Mission live. Foto Michael Ersted
Alcoholic Faith Mission live. Foto Michael Ersted
I har vundet en pris for videoen til ”My Eyes To See”. Instruktøren, Matthew Thompson, er jo et ret etableret navn på sit felt – hvordan kom det i stand?

Thorben: Han ringede til os og sagde at han synes vi er pisse-fede, og spurgte så om han ikke måtte lave en video for os. Vi sagde at det måtte han da godt (alle griner og nikker). Så gjorde han det, og han gjorde det rigtig godt! Vi er SÅ glade og stolte!

Har i nogle forventninger i forhold til at skulle spille på SPOT Festival?

Thorben: Det er ret angstprovokerende, men jeg glæder mig meget til at stå på Store Scene. Nu har jeg jo set den, og den er jo altså… stor!

Kristine: Jeg har sgu haft hjertebanken over det – det må jeg indrømme!

Thorben: Det er lidt noget særligt at spille i Danmark. Vi har spillet på mange udenlandske festivaler, men det er lidt noget andet, det er lidt mere distanceret. Det her, det er sgu tæt på!

Alcoholic Faith Mission kan opleves på SPOT Festival, Musikhusets Store Scene, lørdag kl. 18.45-19.25 og eller på www.alcoholicfaithmission.com. Her kan man bl.a. se den prisvindende video og en tour-plan.

 

SPOT ON DENMARK