Mød Vinne Who
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
L�rdag | 28/05-2011 | Af Af Katrine Pihl-Andersen og Nanna Damsgaard-Larsen

Mød Vinne Who

Foto: Tue Juelsbo
Foto: Tue Juelsbo
 

Vinnie Who er på SPOT for andet år i træk

Vi mødte Niels Bugge fra Vinnie Who bag scenen få minutter efter, han havde spillet i Ridehuset. Det er andet år i træk, han spiller på SPOT. Sidste år var det Voxhall, der lagde lokale til den sprøde disco.

Hvordan gik koncerten?

”Jeg synes, den gik rigtig godt. Publikum var fede, og jeg synes, jeg kunne ane nogen nede bagi, som også havde en fest. Dem foran er dem, man kan kigge i øjnene, men jeg synes, det er meget motiverende at kigge ned bagi og se, om folk også rokker med der – og hvis de gør, er det det fedeste.”

Hvordan var oplevelsen af at spille i år sammenlignet med sidste år, nu hvor du sidenhen er blevet noget af en kendis?

”Den største forskel fra sidste år er, at jeg i år skal bevise i stedet for at overbevise.”

Siden sidste år er hans sange blevet ørehængende hits. I 2010 fik hans koncert på SPOT fantastiske anmeldelser, og hele Voxhall kogte, selvom publikums kendskab til ham var mere begrænset end i år. Han har siden sidste SPOT-optræden givet publikum tid til at lære hans musik at kende. Han indrømmer selv, at de spillede stort set de samme sange som sidste år.

”Folk er jo sløve, de skal lige høre pladen,” griner han. ”Det tror jeg, er en god måde at gøre det på.”

Tue Juelsbo
Tue Juelsbo

Den unge, stilfulde discokonge tager et hiv af sin cigaret. Han er meget afslappet taget i betragtning af, at han netop har spillet en koncert for et propfyldt Ridehuset.

”Jeg render stadig rundt i den samme gamle hættetrøje og føler mig ikke som nogen stjerne,” fortæller han. Hættetrøjen har han dog ladet blive hjemme til fordel for en Fred Perry strikvest og en hvid butterfly.

Hvordan er det rent lydligt og stemningsmæssigt at spille her i forhold til Voxhalls mere intime rum?

”Voxhall virker egentlig ikke mere intim, når man står på scenen, men lyden er fire gange bedre dernede. Her i Ridehuset er det svært at nå op på samme niveau, fordi lyden runger en del.”

En af Vinnie Who’s signaturer er koklokken, som er med på flere af hans numre. Dog forsvandt den karakteristiske, hule lyd lidt under Ridehusets høje loft.

”Måske skulle den have været spillet ind i mikrofonen, men normalt kan man sagtens høre den uden.”

På trods af hypen har der ikke været flere piger efter ham end sidste år. Til gengæld har de tyske branchefolk været vilde efter at komme i kontakt med ham. Tiden vil vise, om Vinnie Who har en fremtidig karriere på tysk.

Afslutningsvis beder vi ham anbefale et band, han vil høre på festivalen.

”Hvis jeg ikke skulle spille på Vibstock Festival i Viborg i morgen, var jeg taget ind og høre Shanghai, som spiller i morgen eftermiddag på Voxhall. Det er mit yndlingsband. I det hele taget synes jeg, det er et virkelig godt program, der er I år.”

Vinnie Who spiller i øvrigt på Studenterhus Aarhus lørdag aften.

Tue Juelsbo
Tue Juelsbo

 

Af Katrine Pihl-Andersen og Nanna Damsgaard-Larsen

SPOT ON DENMARK