ANMELDELSE: Pil & Liv : Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Lille Sal
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Tirsdag | 30/11-1999 | Af Michael Jose Gonzalez/Gaffa

ANMELDELSE: Pil & Liv : Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Lille Sal

Det er en stuvende fuld Lille Sal i Musikhuset, der tager imod de to søstre Pil og Liv, der har gjort væsen af sig i radioen med singlerne "Relationship" og "Paperbag". De to piger leverer en række dybt behagelige akustiske pop-sange, hvoraf den første - der så vidt disse hårdt prøvede anmelderører kan lytte sig til hedder noget i retningen af "Sundays" eller måske "Some Days" - sætter den finr lyttesession flot i gang. Lillesøster Liv kikser en smule i sangen, men det får såmænd kun de to pigers optræden til at fremstå så meget desto mere sympatisk og charmerende.

Pil og Liv har brygget en samling virkelig fine sange sammen, og den gode akustik og de intime forhold i Lille Sal er som skabt til en koncert af denne kaliber. De to søstres stemmer smyger sig flot om hinanden, og Pil veksler med stor effekt mellem forsigtigt fingerspil og de større, bredere akkordanslag. Nummeret "Seven Eight Nine Ten" viser en mere direkte poppet side af pigernes sangskrivning, der tydeligvis strækker sig udover det mol-baserede og folk-agtige.

Pigerne bliver taget yderst vel imod af publikum, og de takker ydmygt for den overvældende interesse. Deres sange er egentlig ganske traditionelt funderede popsange om ulykkelig kærlighed (én enkelt om lykkelig kærlighed ifølge pigerne), men der noget frist og dejligt umiddelbart over deres udtryk, som ikke sådan er til at komme uden om.

Single-hittet "Relationships" med den kække linje: "I am no captain of a relationship" har en lidt chillet, Jack Johnson-agtig feeling over sig, og den stille og korte "Grow" fremføres med en intensitet, så gåsehuden melder sig. Koncerten afsluttes med lette og luftige "Paperbag", der også har en fornemmelse af varme sommervinde over sig. De fine sange og pigernes vindende væsen er en fornøjelse at overvære, og det skulle være meget mærkeligt, om ikke vi kom til at høre meget mere til dem i fremtiden. 

Skrevet af Michael Jose Gonzalez

SPOT ON DENMARK