ANMELDELSE: Anna von Hausswolff
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Fredag | 27/05-2011 | Af Simon Christensen/Gaffa

ANMELDELSE: Anna von Hausswolff

Mildt skuffende bjergtagende visionær.

Det var mere stemmen end musikken, der tiltrak opmærksomheden, da den meriterede Göteborg-sangerinde Anna von Hauswolff stod for en mildt skuffende oplevelse med sin Spot-koncert. Sammen med lillesøster Maria von Hauswolff på kor og andenstemme kom den svenske sangerinde og pianist helt skævt ind i koncerten i Lille Sal, der blev afviklet som en koncert på amatørniveau, selvom von Hauswolff har en fuldstændigt bjergtagende stemme.

Musikken er et avanceret miks af krøllede kompositioner med henvisninger til dels klassisk musik i det opbyggende og blide touch på flygelet og dels amerikansk folkmusiks tematik og sang - men altid med et skævt pitch, skift i tempi og avanceret polyrytmik. Det starter som sonater og koraler, men flukser mod avancerede, visionære viser med helt unikke vokaler. von Hauswolff-søstrene skruer stemninger i cirkler, vender rundt og retur, forbløffer og charmerer med danske gloser, selv med et sjovt setup og en diagonal sort maling på tværs gennem ansigtet. Og så er der et eller med familierelationen, som man ganske tydeligt hører giver smukke harmonier, ligesom for eksempel Taxi Taxi eller First Aid Kit.

Kun debutsinglen "Track Of Time" blev leveret med den enorme kraft og overbevisning ud af koncertens syv numre, for resten af koncerten var præget af frustration over lydtekniske vanskeligheder og egentlig også flere småfejl, der udsprang af samme.

I Sverige ved de det allerede, da hendes album "Singing From The Grave" udkom, men i Danmark må gennembruddet nok vente på sig. Både teknisk og fysisk er det så overbevisende, at Anna von Hauswolffs vokal kan nydes helt for sig selv og i livesammenhæng overgår ethvert hjemmeanlæg, og så kan iscenesættelsen kun blive bedre. Det er på alle måder synd, hvis koncerten her skal skæmme en sangerinde, der har så mange kvaliteter, teknisk og kompositorisk. Men Anna von Hauswolff er ikke på topniveau endnu, men når hun rammer det, så er det svært at komme i tanker om, hvem der skal kunne nå hende inden for kontemporær klassisk/singer-songwriter.

3/6

Skrevet af Simon Christensen/GAFFA

SPOT ON DENMARK