Pitstop i pølseland
- Hva’ så, skal du have en varm pølse med brød? spørger Joe, der har fuld gang i grillen, da jeg kommer forbi hans bix. Røgen vælter op under flere forskellige rister, hvor han rutineret vender pølserne. Det dufter som det skal; dansk sommer, grillmad, god stemning. Han har taget to nye forskellige pølser med på festivalen, der begge er Tulips forsøg på alternativer til den klassiske frankfurter.
- Den ene pølse er inspireret af sydlandske smagsvarianter som paprika, hvidløg og chorizo. Den anden er nordisk med gulerødder, tomat, løg, porrer, persille og så videre. Ligesom Noma, du ved! Folk er vilde med nordisk mad!, siger Joe og langer endnu en pølse over disken.
Det er Troelz Schmidt, der får serveret en af de sydlandske pølser. Den forsvinder hurtigt sammen med det tilhørende brød.
- Det er svært at smage krydderierne rigtigt, når man alligevel dypper i sennep og ketchup, siger han, da jeg spørger ind til de nye smagsvarianter. Jeg opfordrer ham til at tag en bid uden dyppelse.
- Den er faktisk god, og skindet er blødere end på en almindelig frankfurter, det er lækkert, konstaterer han.
Både Troelz og hans kammerat er godt tilfredse med den hurtige aftensmad.
- En pølse er perfekt som festivalmad. Især på en festival som SPOT, der varer så kort tid, så gider jeg ikke bruge min tid på store, langtrukne måltider. Så er det godt med en pitstop-pølse, siger Troelz og får det sidste sennep tørret af papbakken med sit brød.
- Og nåh ja, vegetarer kan altid få en kradser! råber Joe, før han smider endnu et læs pølser på grillen.
Grillen lukker først ved midnat, så der er god tid endnu til at smage på de nye pølser. En pølse med brød koster 20 kroner, og man kan opgradere til to styks for 30 kroner.
Skrevet af Nanna Damsgaard-Larsen