Groovy thrash metal og højt dB
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Fredag | 27/05-2011 | Af Lisa Ryberg Pedersen

Groovy thrash metal og højt dB

3/4 af Essence: Martin Haumann, Mark Drastrup og Lasse Skov, Foto: Allan Henriksen
3/4 af Essence: Martin Haumann, Mark Drastrup og Lasse Skov, Foto: Allan Henriksen

Essence vil gerne bruge SPOT til at nå ud over metalscenens kernepublikum

Der rækkes til slikskåle og vitaminvand, når man besøger aalborgensiske Essence i deres bandrum bag Filur-scenen. Forventningerne til aftenens koncert er høje ovenpå tidligere erfaringer med SPOT Festivalen.

Høje forventninger
- Vi spillede også sidste år, og det var en af de fedeste koncertoplevelser. Folk var virkelig med. Vi håber selvfølgelig også, det bliver sådan i dag, siger sanger og guitarist Lasse Skov.

Konkurrencen er ikke stor i år. Der er ikke mange metalnavne på årets program, og selvom Essence selvfølgelig ville ønske, der var flere, vælger de at se positivt på tingene. Måske er der flere, der går til netop deres koncert og bliver overraskede – også udenfor metalsegmentet. Som trommeslager Martin Haumann siger:
- Vi er de hårde, men ikke så hårde.

Lasse Skov tilføjer med et stort grin,
- Et smil på læben kan redde rigtig mange ting. Måske kommer folk og ser, at vi ikke er så farlige.

Foto: Allan Henriksen
Foto: Allan Henriksen

Roskilde Festival, Europaturne og hotshot-producer
Siden debuten Lost In Violence udkom i vinteren 2011, har Essence ikke ligget på den lade side, og fremtiden byder heller ikke på mange pusterum. Sommeren byder på Roskilde-job og Europaturné. Allerede på tirsdag er Essence i Aarhus igen, hvor de varmer op for In Flames på et totalt udsolgt Voxhall.

Metalhoveder kan også glæde sig over, at Essence allerede til februar tager til Sverige for at indspille deres andet album. Indspilningerne skal ikke foregå med hr. Hvem Som Helst. Selveste Peter Tägtgren (vokalist/guitarist i Hypocrisy, producer for Celtic Frost, Dimmu Borgir og mange flere, red.) har sagt ja til at producere albummet.

Selvom Essence har lovet smil på læben til aftenens koncert, skal der ikke lægges skjul på, at vi har med et metalnavn at gøre. Til det klassiske spørgsmål om, hvad vi kan forvente os af aftenens koncert, lyder svaret kontant:

- Groovy thrash metal og højt dB.

Essence live. Foto: Allan-Henriksen.
Essence live. Foto: Allan-Henriksen.

Foto: Allan-Henriksen
Foto: Allan-Henriksen

Skrevet af Lisa Ryberg Pedersen

SPOT ON DENMARK