Holder hegnet?
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Fredag | 27/05-2011 | Af Anders Jørgensen

Holder hegnet?

Foto: Thorsten Iversen
Foto: Thorsten Iversen
No Doubt drøner ud af højttalerne på Pickup-scenen et par timer før åbningen af årets SPOT Festival. Tæt ved indgangen til musikhegnet hænger nogle vilde fans og vil ind til talenterne og festen. Holdet hegnet mon til det?

De tunge trommebeats og det plastklædte hegn omkring rockcampus ved Musikhuset tiltrækker mange nysgerrige blikke fra forbipasserende, mens de sidste manøvrer er i fuld gang inde på pladsen.

Pladsansvarlig Michael Callesen er i fuld gang med at snakke om højt hegn med en af sine folk.
- Jeg håber vi har hegn nok, siger Michael med tilsyneladende ophøjet ro. Om to timer starter årets første koncert og det nu det sidste skal på plads.
- Der er stadig tid til at få styr på de sidste detaljer og hente ude i byen, hvis vi opdager vi mangler noget, siger Michael.

Men når i at blive klar til åbningen?

- Jaja! I år er ikke så anderledes end de andre år i forhold til at gøre pladsen klar. Vi har amfi-scenen med på programmet igen, så nu bliver alt plads udnyttet, og der er lavet nogle kæmpe bogstaver på pladsen, så du ikke bliver i tvivl om, hvor du er, siger Michael.

Foto: Thorsten Iversen
Foto: Thorsten Iversen

Deres udsendtes smartphone lover masser af regn lørdag, men det frygter Michael ikke. Der er både indkøbt køreplader og store mængder regnslag.
- Vi lader det bare regne, siger han

På Pickupscenen, en af de 12 festivalscener, hvor den potente pop pumper ud fra, er lydmændene i gang med at diskutere volumen på vokaler og gennemsnitlig decibel. Det eneste der mangler er et publikum.

Foto: Thorsten Iversen
Foto: Thorsten Iversen

Det er helt vildt
Ovre ved sceneindgangen bag Ridehuset oplever frivilligvagt Asbjørn et hæsblæsende rykind. Men det er ikke af kommende stjerner og deres managers og followers.
Det er ældre mennesker, som ikke kan finde vej hen til kunstmuseet Aros eller kaffen i musikhusets café.
- Det er fuldstændig vildt, jeg har intet overskud, siger Asbjørn om hektikken. Han er glad for sine gule vest, der trods alt giver lidt autoritet overfor den nyvundne fjende.
Der bliver ikke meget kaffe at komme efter de næste par dage for musikhusets faste gængere. Men Asbjørn kunne vidst godt trænge til et kop

Ældre inde på pladsen
Der flakker enkelte ældre rundt inde på pladsen, som de ikke burde kunne komme ind på nu. Men de er der. Er der et læk i hegnet? Vi går rundt og tjekker og møder groupies-pigerne Camilla, Maria og Karoline, der skabet Beatlesagtige tilstande, mens de prøver at klatre over hegnet. Så de har i hvert fald ikke fundet lækket. Der er vist heller ikke noget.

Foto: Thorsten Iversen
Foto: Thorsten Iversen

Formanden for Dansk Musiker Forbund, Lars Kien, står med ophøjet ro og drikker og kaffe og spiser småkager ved en bod. Han er glad og rolig, mens fagforeningens telt er ved at være på plads bag ham.

Foto: Thorsten Iversen
Foto: Thorsten Iversen

- Jeg har nogle seriøse folk i gang med at gøre det sidste færdigt. Vi bliver selvfølgelig færdige til tiden, siger han tilfreds.
Han mission i år er blandt andet at tjekke nye navne ud til en stor festival, som DMF sender bands ud til senere på året. Det er lidt hemmeligt og meget spændende, hvem der bliver valgt til formålet blandt de over hundrede bands, der spiller i løbet af fredag og lørdag.

Anbefaling fra en af de gamle hunde
Klaus Vittus, en af de gamle hunde efterhånden fra DR er allerede i gang med årets første interview. På terrassen foran musikhuset. Det er med lederen af en stor tysk rockfestival i Køln, som åbenbart er i gang med at sætte en dansk Spot on op i Køln til efteråret.

Foto: Thorsten Iversten
Foto: Thorsten Iversten

Klaus er formodentlig den første journalist, der har fundet mikrofonen frem i år. Han er også godt forberedt til SPOT Festival med online-research på bands og grundig gennemgang af programmet.

Her kommer fire navne Klaus Vittus skal høre i løbet af fredag.

  • Reptile Retards, fordi der er så meget gang i dem
  • Silja, fordi hun har lavet et fedt debut-rapalbum, og nu skal hun tjekkes ud live,
  • Pil og liv, dem har Klaus kun hørt om. Så det er ren spotten ud.
  • Oh Land, som bliver dagens slap af koncert 

Kl 14:00 spiller Dish Dj´s tilbagelænet åbningsmusik på Amfiscenen.
Så er vi i gang. Ligesom regnen.

SPOT ON DENMARK