SPOT under åben himmel
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Fredag | 27/05-2011 | Af Jon Hededal

SPOT under åben himmel

Teitur og KT Tunsall til SPOT-åbning. Foto: Tue Juelsbo
Teitur og KT Tunsall til SPOT-åbning. Foto: Tue Juelsbo
SPOT Festival 2011 blev skudt i gang på Bispetorv med blandt andet Blood Sweat Drum ’n’ Bass og Teitur.

Den officielle åbning af årets SPOT Festival var ikke i de vanlige rammer i musikhuset, den var derimod flyttet ud under åben himmel – på Bispetorv centralt i Aarhus. Arrangementet var for alle, og der var en god flok, der havde trodset de vejrguder, der havde valgt at sende en pæn mænge regn ned fra himlen.

Det var SPOT Festivalens leder Gunner Madsen, der fik de første ord – og han startede med at beklage over vejret, da han mente, det var det eneste, han skulle sørge for til festivalen. Han gav dernæst ros til alle de frivillige på SPOT og gjorde opmærksom på, at noget af det vigtigste er, at musikken kan flyde frit og landegrænser.
Årets åbningstale blev holdt af borgmester Nicolai Wammen, der er meget glad for at have en festival som SPOT i sin by, for som han sagde: - SPOT bringer verden til Aarhus og Aarhus til verden.
Første musikalske indslag på scenen var Postyr Project, der blandede accapella-sange med elektroniske instrumenter – de leverede blandt andet en ny fortolkning af ”Frydeligt med jubelkor”, der passede godt til det lunefulde danske forårsvejr.

Big Band med mere
Næste band var Blood Sweat Drum ’n’ Bass, der tager big band-musik til et helt nyt niveau - under kyndig ledelse af dirigent Jens Christian ”Chappe” Jensen. Til lejligheden havde de allieret sig med en række solister blandt dem var Asbjørn Toftdahl fra Asbjørn & The Strange Eats og Julie Maria begge gjorde det godt, og fik deres sange fortolket på nye måder. Begejstringen var dog størst, da Turboweekends forsanger Silas Bjerregaard gik på scenen og fik fortolket ”Colors” og ”Trouble is”. Han tog scenen, som var det kun hans og fik publikum med.

Sidste navn, inden aftenens hovednavn Teitur gik på scenen, var den 24 årige sangerinde Kristina Renée. Kun flankeret af en guitarist og en korpige, sang hun med sin kraftfuld stemme sine afdæmpede sange.

Godt gang i dirigent "Chapper". Foto: Michael Ersted
Godt gang i dirigent "Chapper". Foto: Michael Ersted

En gammel kending
Teitur er ikke ny, når det kommer til SPOT, og i aften stod han igen på scenen. Med sig havde han musikalske legekammerater i form af guitarist, bassist, trommeslager samt en fire kvinde stor strygersektion. Han varierede sit sæt godt med både afdæmpede og langt mere ”gang i den” sange. Undervejs fik han hjælp af den skotske sangerinde KT Tunstall. Hun spillede først to af sine egne numre sammen med sin medbragte trommeslager. Det ene udviklede sig dog lidt længere, da der var knas med Tunsalls kabler, og trommeslageren var nødsaget til at lave en lille solo, mens problemet blev fikset – det hele til stor glæde for den menneskemængde, der havde vokset sig større og større efterhånden som aftenen skred frem.

Teitur og Tunstall lavede også en duet i form af det gamle Prince nummer "Nothing Compares 2 U".

Da Teitur gik af, var regnen og skyerne også forduftet på denne første SPOT aften.

Hygge under paraplyen. Foto: Michael Ersted
Hygge under paraplyen. Foto: Michael Ersted

Der var et godt fremmøde til SPOT-åbningen. Foto: Michael Ersted.
Der var et godt fremmøde til SPOT-åbningen. Foto: Michael Ersted.

SPOT ON DENMARK