InterSPOT: Fem band-parringer til SPOT
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Torsdag | 14/04-2011 | Af Stefan Rasmussen

InterSPOT: Fem band-parringer til SPOT

CallMeKat og Erika Spring - har allerede et musikalsk samarbejde kørende
CallMeKat og Erika Spring - har allerede et musikalsk samarbejde kørende

Hvor InterSPOT i 2010 præsenterede en lang række udenlandske bands fordelt på flere scener er antallet af InterSpot kunstnere i år skåret ned til fem. Men så er der til gengæld dobbelt op til hver koncert!

Konceptet er nemlig, at hver koncert er et samarbejde mellem en international og en dansk/nordisk kunstner. Kunstnerne er dog ikke blevet parret af SPOT Festivalen, men har selv fundet sammen og ansøgt om at spille.

– Vi spredte ordet i de internationale musikkredse om, at hvis der var nogle kunstnere, der havde lyst til at spille på SPOT, så var de velkomne, hvis de fandt sammen med en dansk eller nordisk kunstner, siger Christian Hald Buhl, der er tovholder på InterSPOT.

Reglerne er simple: Koncerterne varer i 40 minutter og skal indeholde 4-5 sange fra hver af de to navnes bagkataloger. Og så skal der som minimum være én kunstner fra band A på scenen, når band B’s sange spilles.

Ved at blande det udenlandske og det nordiske sammen håber vi, at kunne skabe et frugtbart samarbejde, der har gennemslagskraft for både den danske og den internationale del af musikbranche og pressen, siger Christian Hald Buhl.

En af koncerterne er med Kiss Kiss Kiss, der er gået sammen med deres østrigske kollegaer fra bandet Ginga, som de mødte i 2010 til SPOT On Denmark i Wien. Kiss Kiss Kiss er bedst kendt for deres melodiøse poprock, mens Ginga bevæger sig mere i den folkede del af rocken.

Ginga er pt. på tour i Tyskland, og forbereder sig sideløbende til samarbejdet under InterSPOT.


- Vi er i gang med at udvælge sangmateriale, som vi skal sende til Kiss Kiss Kiss. For at gøre det så friskt som vi kan, kommer vi nok til at prøve helt nye sange af. Så det bliver på en måde en dobbelt-premiere: Helt nyt Ginga-materiale spillet med hjælp fra musikerne i Kiss Kiss Kiss, udtaler manageren for det østrigske band, Jeroen Siebens

Danske CallmeKats samarbejde med den amerikanske dj Erika Spring fra gruppen Au Revoir Simone bør også nævnes. Samarbejdet har stået på i et stykke tid og involverer blandt andet New York-produceren Jo Magistro og den engelske bassist Sara Lee fra Gang of Four og B-52s. Sammen skaber de tværatlantisk elektropop, og på CallmeKats kommende album vil Erika Springs aftryk også kunne ses.

Derudover byder InterSPOT på:
Let Me Play Your Guitar (DK) & Talking To Turtles (DE)
De nye danske folkrockere med brødrene Jeppe og Emil Davidsen i front slår til InterSPOT musikalsk følge med den akustiske singer/songwriter-duo fra Tyskland.

Akiri (DK/BA) & B6 (CN)
80’er-spillekonsollyde i bedste 8-bit-stil fra dansk/bosniske Akiri mixes med elektronisk musik hentet hele vejen ind fra Shanghai i Kina.

ORKA (FO) & Ben Osborne (UK)
Hjemmelavede, færøske instrumenter af hegnspæle og trykluftbeholdere samples med elektroniske beats direkte fra den engelske club-scene.

Hver dobbeltkoncert kan oveni købet opleves to gange: én gang på ude i byen på Musikcaféen (26. maj) og Train (27. maj) og én gang på SPOT Festivalen 27.- 28. maj. Så der skulle være mulighed for at nå det!

 

InterSPOT Program - Train & Musikcafeen

Torsdag den 26.
Musikcafeen

23.10: Kiss Kiss Kiss + Ginga
00.10: Let Me Play Your Guitar + Talking To Turtles
50 kroner - gratis med SPOT-armbånd/fremvisning af billet


Fredag den 27.
Train
20.00 CallmeKat + Erika Spring    
21.15 Akiri + B6    
22.30 Orka + Ben Osborne
50 kroner - gratis med SPOT-armbånd/fremvisning af billet

For tider til InterSPOT på SPOT-festivalpladsen programmet eller klik på arrangementet i teksten ovenfor

SPOT ON DENMARK