Japaner-kraut, drum’n’bass og skramlet balkan til SPOT
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Torsdag | 24/03-2011 | Af Stefan Rasmussen

Japaner-kraut, drum’n’bass og skramlet balkan til SPOT

Figurines - nyt format men stadig sultne på udlandet.
Figurines - nyt format men stadig sultne på udlandet.

13 nye navne er klar til årets brag i Aarhus.

Så er tiden igen inde til et massivt udslip af giftige navne til årets SPOT Festival. Blandt heftighederne finder vi hidsige navne som Nabiha, Figurines, Choir of Young Believers, F.U.K.T., Tako Lako – og japanske Nisennenmondai

Internationalt format
Med debutalbummet ”Cracks” og radiohits som “The Enemy" og "Deep Sleep" har den dansk/vestafrikanske sangerinde Nabiha slået sit navn fast som en pop-artist af internationalt format. Den soulbaserede elektroniske popmusik, der har referencer til Motown og nyere britisk soul-pop, går lige ind: Der er dømt danse- og syng-med-fest til SPOT!

Choir vender tilbage – men kun på SPOT
International klasse er der også over Choir of Young Believers. Efter et par år med udlandsturnéer og studietid vender gruppen i efteråret tilbage med opfølgeren til debutpladen fra 2008. Men før de når så langt, gæster de SPOT, og de har lovet, at publikum får nye sange at høre. Choir Of Young Believers koncert på SPOT er deres eneste festivalkoncert i år.

Også Figurines (billedet) kender til livet på de udenlandske landeveje, og en lille måned efter SPOT drager de for Gud-ved-hvilken-gang til USA på tour. Men først SPOT, hvor de tidligere har demonstreret, at de kan levere bragende koncerter. Figurines er klasse-indie – hele vejen fra Maueren i Nordjylland. Også i den nye let revurderede opstilling.

Skramlede balkantoner og drum’n’bass
Den står på tonstunge trommerytmer og dyb, dyb bas, når F.U..K.T banker igennem med deres drum'n'bass og dubstep til SPOT. Og så er det levende! Konceptet i bandet er nemlig et komplet live set up, hvor bandets hovedfokus på trommer og bas giver publikum en oplevelse, der langt overstiger den elektroniske musiks gængse rammer.


Tako Lako
er også progressive om end de befinder sig en i helt anden musikalsk boldgade. Med deres blanding af alverdens world-genrer og skramlede balkantoner, har københavnerbandet opnået kultstatus i Danmark. Der er noget om det, når MTV kalder Tako Lako ”et af Danmarks potentielt største upcoming navne”, for som vindere af Emergenza Festivalen '08 i Danmark og Skandinavien, har Tako Lako gang på gang vist, at de kan levere shows i international topklasse.

Kraut fra Japan
Og så til japanske Nisennenmondai, der leverer instrumental og rå repetitiv new rave-krautrock. Intet mindre. De tre kvinder i det kompromisløse band forvalter en arv fra bands som Sonic Youth, Neu og Cluster, men deler nutidig musikalsk vision med nyere bands som Battles og Lightning Bolt. Tør du give dig hen, er der dømt trance og ekstase.

I et ellers overvejende dansk/nordisk SPOT-program bliver Nisennenmondai et farverigt, asiatisk indslag. Dels er det en gestus overfor japansk musik efter et japansk eksport-seminar på SPOT sidste år. Dels har vi fået dem anbefalet af spillestedet Atlas, som et live-band, der bare skulle være helt fantastisk. Så det skal SPOT-publikummet ikke snydes for, når nu muligheden er der…

Derudover byder SPOT på  islandsk rock med Dikta, som sidst besøgte festivalen i 2006; der er to gange tight og tung spade i karrierekanon-finalisterne Drone og screamo-bandet Trusted Few; der er elektronisk legesyge hos Neo Geo,  selvprædikeret post-indie i Jeremy Sparrow; tåget storby og mosset granskov hos From Sarah og endelig ung rock med masser attitude i India.

SPOT ON DENMARK