SPOT mæsker sig i musik og stilarter - 15 nye navne klar!
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Torsdag | 17/03-2011 | Af Stefan Rasmussen

SPOT mæsker sig i musik og stilarter - 15 nye navne klar!

Anders Meldgaard fra Frisk Frugt læser i "Hvordan man bliver en SPOT-succes"-bogen.
Anders Meldgaard fra Frisk Frugt læser i "Hvordan man bliver en SPOT-succes"-bogen.

Fra politisk indie-rap til solskinspop over afrikansk inspireret dansktop og videre mod synthbaseret techno-soul og en engelsk digter i flertal.

Nu begynder det at gå stærkt med SPOT-offentliggørelserne.  I dagens store navneslip gemmer sig blandt andre Treefight For Sunlight, Frisk Frugt, Brother Grimm, The William Blakes og Reptile and Retard – og et væld af stilarter.

Sun Sun Sun, here we come
Siden udgivelsen af debutalbummet ”A Collection Of Vibrations For Your Skull" har de unge popsnedkere i Treefight For Sunlight stormet mod stjernerne. I 2010 var de ugens uundgåelige på P3 med psych-pop singlen ”Facing The Sun”, der af radiolytterne blev kåret til årets sommerhit foran blandt andet Robyn! Siden da er det blevet til meget mere radiorotation, en Danmarksturné med The Rumour Said Fire og senest en udsolgt turné i eget navn.

Myreflittige The William Blakes, der på knap tre år, har udgivet fire albums, er også på plakaten i år. På den nyeste plade fra februar fortsætter de den energiske og dansable rockstil, der live når uanede højder i spilleglæde og publikumstæft.

Retarderet reptil og Afrikapop á la dansktop
Den aarhusianske duo Reptile & Retard har også været utrolig arbejdsomme og har på blot to år gjort sig selv til et eftertragtet navn i klub-undergrunden herhjemme og hele vejen til Kina, hvor de spillede 11 gigs i 2010 - og det uden en eneste udgivelse! I England er der også interesse for den hæsblæsende synthbaserede techno-soul, og duoen indspiller i foråret deres debut-ep med David M. Allen, der tidligere har produceret for blandt andre Depeche Mode og The Cure.

Anders Meldgaard a.k.a Frisk Frugt betjener sig af helt andre og akustiske virkemidler i sin unikke blanding af dansktop, vestafrikansk musik og free-jazz. Dette har givet ham mange roser fra landets kritikere og ligeledes nomineret Frisk Frugt til den prestigefyldte Nordic Music Prize.

Eksplosiv indie-rock-rap
Det lyder som musikalsk selvmord for et inkarneret indiehoved som Asbjørn Auring Grimm fra hedengangne Decorate Decorate at kaste sig ud i en rap-karriere, men det er absolut ikke tilfældet med Brother Grimm, der leverer eksplosiv indie-rock-rap med flabet og stærkt politisk vokal. Live lyder jungletrommerne allerede, at det relativt nye band sætter kog i publikum med deres heftige stil, der blander det bedste fra LCD Soundsystem, Gorillaz og Rage Against The Machine!

De fem nævnte navne får skarp følgeskab og musikalsk konkurrence af storby-storrock i Helsinki Poetry; norsk cellopunk i Honningbarna; kollektiv indiepop i Team Me; Mads Bjørns lo-fi pop, færøsk Weimar-cabaret hos Budam; en dansker on the road i Amerika kaldet The Migrant; surfrock, der intet har at gøre med franske film hos French Films, computerbetvingerne i Rangleklods, håbefuld og sagte pop hos Glass Arena og Kiss Me Scarletts 60er-inspirerede in-your-face rock.

SPOT ON DENMARK