BlueSPOT: Teitur og KT Tunstall med i udendørs festival-åbning
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Fredag | 29/04-2011 | Af Henrik Friis

BlueSPOT: Teitur og KT Tunstall med i udendørs festival-åbning

Teitur - tager skotske KT Tunstall med sig til BlueSPOT.
Teitur - tager skotske KT Tunstall med sig til BlueSPOT.

Udendørskoncert 26. maj på Bispetorv i Aarhus med Teitur og skotske KT Tunstall som ”special guest”, Blood Sweat Drum’n’Bass-bigbandet med solister samt de helt nye navne Kristina Renée og Postyr Project.

Mens selve SPOT Festivalen som vanligt foregår i og i området omkring Musikhuset Aarhus (27.-28. maj), flytter åbningen af festivalen i år til et af byens centrale torve, Bispetorv. Her præsenterer SPOT og festivalens hovedsponsor Royal Beer torsdag 26. maj og under titlen BlueSPOT en varieret og sammensat musikalsk buket – både hvad angår genrer og udtryk, orkesterstørrelse og musikalsk erfaring.

Efter Aarhus’ borgmester Nicolai Wammen officielt har åbnet 2011-udgaven af festivalen kl. 19, lægger første afdeling af åbningskoncerten ud. Dels med Blood Sweat Drum’n’Bass med diverse gæster – både plukket fra det updatede bigbands ”vanlige” solister og fra de efterfølgende dages SPOT Festival. Dels med nyere navne som kor-gruppen Postyr Project og den ”nye, markante stemme”, sangeren Kristina Renée.  Og efter pausen indtages Bispetorv så af en gammel SPOT-kending Teitur m. band, som i denne specielle anledning tager sin musikalske kollega og samarbejdspartner, den skotske sanger KT Tunstall med som ”special guest”.

Blood Sweat Drum'n'Bass - på scenen med egne og SPOT-solister.
Blood Sweat Drum'n'Bass - på scenen med egne og SPOT-solister.

- Allerede sidste år forsøgte vi sammen med Royal Beer at lave et åbent, fælles arrangement i forbindelse med åbningen af SPOT – i år er brikkerne så faldet på plads med BlueSPOT, som dels består af åbningen på Bispetorv, dels efterfølgende fortsætter med et cadeau til den store musikalske amatør- og talentmasse med 40 navne på otte scener i nærliggende Skolegade, fortæller SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen.

- Målet er at vise vores brede tilgang til musikkens mange miljøer og kunstneriske udtryk. Vi ønsker at vise et billede af forskellighederne, der tegner dagens musik, samtidig med at vi bakker op om de samarbejder og netværk der findes i musikken. På alle plan: Fra amatører til professionelle. Og nationalt som internationalt, siger Gunnar Madsen, og peger ikke bare på de to ovennævnte BlueSPOT-arrangementer som eksempler, men også de tidligere annoncerede InterSPOT-samarbejder med parløb mellem fem danske/færøske og fem internationale grupper.

Der er gratis adgang til begge BlueSPOT-arrangementer – altså både på Bispetorv og i Skolegade.

PROGRAM BISPETORV:
Åbningstale v. Aarhus' borgmester Nicolai Wammen

Postyr Project

Fem erfarne sangere, der har været omkring korene Vocal Line og Vox 11 inden dette, og som kombinerer acapella-sangens verden med elektroniske instrumenter – eller hvad de fem ellers finder på for at understrege og udvikle deres udtryk. Musik der går fra pop til avant-garde - fra det imødekommende bløde til det ubarmhjertige rå.

Blood Sweat Drum’n’Bass m. solister
Big Band – men slet ikke på den traditionelle vis. 27 medlemmer inkl. 14 blæsere og en rytmegruppe på 9, som under ledelse af Jens Christian ”Chappe” Jensen spiller ”futuristisk bigband-musik” med masser af plads til nye indtryk – bl.a. fra den elektroniske musiks verden. 10 års jubilæet kan fejres i år. Solisterne denne aften bliver både orkestrets vanlige, Gunhild Overegseth og Turid Guldin (begge sang) og Sofus Forsberg (electronics), men også flere solister fra SPOT Festivalens program.

Kristina Renée
Nogen kalder Kristina Renée en blanding af Janis Joplin og Annisette, andre peger på Shirley Bassey. Den 24-årige sangerinde med den kraftfulde og samtidig følsomme stemme har allerede vakt opsigt i duet med Tina Dickow og har lige offentliggjort sin første sang i eget navn, "Cover Up Your Eyes".

Teitur feat. KT Tunstall
Teitur er en gammel kending af SPOT – faktisk fik han kontakt til sin nuværende engelske manager tilbage på SPOT Festivalen i 1999. Senest har han været på en kort succesfuld turné i England i forbindelse med udgivelsen af hans nyeste album, ”Let The Dog Drive Home”. Som ”Special Guest” denne aften har han den skotske sanger KT Tunstall med sig. De to har krydset spor ved flere lejligheder. Dels har Tunstall haft Teitur med som support på turneer i både England og USA - dels har Teitur haft Tunstall med som gæst i et fransk tv-show og nu altså til BlueSPOT. Endnu et resultat af musikkens networking og tværgående samarbejder.

Læs om BlueSPOT i Skolegade her.

Kristina Renée - stærk røst til BlueSPOT.
Kristina Renée - stærk røst til BlueSPOT.

 

 

Udendørskoncert 26. maj på Bispetorv i Aarhus med Teitur og skotske KT Tunstall som ”special guest”, Blood Sweat Drum’n’Bass-bigbandet med solister samt de helt nye navne Kristina Renée og Postyr Project.

SPOT ON DENMARK