Tre dobbelte pre-SPOT-koncerter på Bremen
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Tirsdag | 03/05-2011 | Af Henrik Friis

Tre dobbelte pre-SPOT-koncerter på Bremen

Asbjørn And The Strange Ears - tager deres elektronisk sprøde, svævende musik med på Bremen.
Asbjørn And The Strange Ears - tager deres elektronisk sprøde, svævende musik med på Bremen.

SPOT i samarbejde med Harman Nordic og Bremen om upcoming-navne – og så en verdenstjerne.

Gennem det sidste halvandet år har Harman Nordic stået for en JBL Nite den sidste onsdag i måneden på Bremen i København – arrangementer med forkærlighed for og fokus på danske upcomig bands, og skabt i bestræbelserne på at give morgendagens navne den uvurderlige liveerfaring, det giver at spille fra en stor scene (i Bremens tilfælde ekviperet med topprofessionelt lydudstyr leveret af JBL).

Den ambition er som skåret ud af en af SPOT Festivalens væsentligste programerklæringer, og festivalen bakker derfor op om tre dobbelte arrangementer på Bremen fra mandag 23. til onsdag 25. maj kaldet SPOT On JBL med et program præget af SPOT-aktuelle upcoming-navne - og så en enkelt verdensstjerne.

Verdensstjernen er Natacha Atlas, den engelsk/belgisk/egyptiske sanger og mavedanser, som efter et moderne gennembrud med engelske Transglobal Underground gennem de seneste 10 år har skabt sig ry i eget navn med sin nyopskrivning af musik fra den arabiske musiktradition.  Natacha Atlas-koncerten har dog også et SPOT-bindeled, nemlig darbouka-spilleren Simona Abdallah, der brændte igennem til den store offentlighed ved åbningen af sidste års SPOT Festival, og som er medlem af Atlas’ gruppe. (Simona Abdallah medvirker også ved selve SPOT Festivalen i år i et samarbejde med Band Ane).Atlas (m. Abdallah) spiller på Bremen mandag 23. maj og deler denne aften scene med Ashig Qurban, den azerbaidjansk/Iranske saz-spiller Ashig Qurban, der leverer rå og uforfalsket azerbaidjansk folkemusik. Koncerten laves i samarbejde med Musikcafeen [REAL].

Tirsdag 24. maj gælder det The New Spring og Bastian Kellesøes singer/songwriter-orienterede univers. Og mens The New Spring kan opleves under selve SPOT Festivalen, er Kristina Renée med i SPOT-åbningsprogrammet på Bispetorv i Aarhus torsdag 26 maj. Så på Bremen får den nye store stemme i dansk rock altså muligheden for at pudse formen af to dage inden det går løs.

En lignende sammensætning præger også den tredje og sidste aften på Bremen, onsdag 25. maj. Asbjørn and The Strange Ears’ elektronisk sprøde, svævende musik er med på det ordinære SPOT-program i Aarhus, mens den 5 m/k store vokal-gruppe Postyr Project – som kombinerer menneskestemmens naturlige blødhed og vitalitet med de elektroniske instrumenters kompromisløshed og rå nådesløsehed – medvirker ved åbningskoncerten i Aarhus dagen efter Bremen-koncerten.

- Harman Nordic’s JBL Nites har samme formål, som meget af det arbejde vi i forvejen laver. Og at lave en særlig SPOT Edition er en god måde at bakke op på – både om arrangementet og om upcoming-navnene og den nye musik. Uanset om det er private eller offentlige arrangører, der tager den slags initiativer, er det naturligt for os at bakke op, siger SPOTs leder Gunnar Madsen.

SPOT ON DENMARK