Natacha Atlas til pre-SPOT koncerter i både Aarhus og København
Danish(DK)English (United Kingdom)French (Fr)
Tirsdag | 03/05-2011 | Af Henrik Friis

Natacha Atlas til pre-SPOT koncerter i både Aarhus og København

Natacha Atlas - til København og Aarhus via SPOT-forbindelse.
Natacha Atlas - til København og Aarhus via SPOT-forbindelse.

Den belgisk/britisk/egyptiske sangstjerne optræder på Train i Aarhus søndag 22. maj og på Bremen i København dagen efter.

Natacha Atlas kommer til Danmark i forbindelse med to pre-SPOT-arrangementer, og giver koncert på henholdsvis Train i Aarhus søndag 22. maj og på Bremen i København mandag 23. maj.
Koncerterne med den belgisk fødte sanger, mavedanser og stjerne på den nye world-scene er kommet i stand via SPOT’s og Musikcafeen [REAL]s forbindelse til den danske darbouka-spiller Simona Abdallah, som brød igennem til den større offentlighed under sidste års SPOT Festival, og som senest har høstet stor succes som support på Sort Sols seneste turné. For i det forløbne år har Simona Abdallah også været fast bestanddel af Natacha Atlas’ internationale gruppe.

Natacha Atlas er født i Bruxelles’ marokkanske kvarter, og blev opflasket med musik gående fra arabisk over klassisk musik til Led Zeppelin. Hun flyttede til London som teenager, hvor hun påbegyndte karrieren, og først og fremmest blev kendt i crossover-gruppen Transglobal Underground. I det band blev kimen til den internationale karriere lagt, og som Atlas siden har udvidet i adskillige retninger. Dels via meget traditionelle arabisk/egyptiske albums, dels i dansable nyopskrivninger af arabisk musik og så også i mere eventyr-søgende  musikalske samarbejder. Uanset retning har den røde tråd været den smukke, dragende  og længselsfulde stemme – sammenholdt med respekten for det arabiske ophavs traditioner.


Natacha Atlas har alt i alt været en af world-scenens allerstørste navne gennem de seneste år og kan på sit CV berette om samarbejder med Jean Michel Jarre, Peter Gabriel, Sarah Brightman, Nigel Kennedy, Jah Wobble, Indigo Girls m.fl.

Simona Abdallahs medvirken ved de to Natacha Atlas-koncerter bliver også en slags forsmag på Abdallahs’ optræden på selve SPOT, hvor hun samarbejder med Band Ane.

Azerbaidjansk support
Support-navnet er også en forsmag på SPOT, nemlig den azerbaidjanske saz-spiller, sanger og digter Ashig Qurban.  Ashig-tradiitonen har rødder i shamanismen, og har gennem tiderne udviklet sig til folkets fortæller om glæde, sorg, krig, mod, kærlighed, m.v.  Ashig Qurban kommer fra den azerbaidjanske del af Iran, og hans stil bliver faktisk sammenlignet med en collness a la Johnny Cash.

Koncerterne er blevet til i fællesskab mellem SPOT Festivalen og Musikcafeen [REAL], hvor sidstnævnte nu gennem to år målrettet har samarbejdet med lokale musikere og foreninger i arbejdet med at lave koncerter for det flerkulturelle kulturelle publikum. Fortrinsvis i Aarhus. Men nu altså også i København. Og så var henholdsvis Train i Aarhus og Bremen i København friske på ideen og slog hurtigt til, da muligheden bød sig.

SPOT ON DENMARK